Thursday, 31 May 2012

ke rembau aku der.


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh. 

hai readers. dah lama tak tulis blog. *hehe baru tinggal sminggu da rindu nak tulis blog. aq just nak cite yg aq baru balik dari rembau , negeri sembilan. tidur rumah kawan baik aq (fara tembam) . datang naik bus dgn kwn baik aq gak (fadreen fadz) . dari hari selasa sampai khamis. walaupun 3 hari tapi rasa mcm dapat kua sehari je ngan diorang. sebab rabu je kitorang kua sama sama. selasa masa smpai tu memang tak kemana lah kan. *hilangkan penat konon nya. rabu baru keluar gi seremban. memula aq , fadz ngan fara je nak klua nek bus. jap lagi akak nisha( akk fara) pun nak ikut sekali. then ibu fara (cik ani) pun kata nak ikut bawak nabila ( adik fara) sekali tapi tak tau jalan gi seremban naik kete. so kitorang pun naik bus ramai ramai. hahah cam ada rombongan.wah ranggi betul dress up ibu fara. mcm remaja ! smpai seremban, kitorang just jalan jalan . . tengok wayang ( cite 'aku ada, kau ada?' ) cam boring skit sebab cite die konon nak ikut style korea. halamak aiii.. kalau korea betul tape la. tapi papehal pun best sebab ibu fara yang belanja. *huhee. then masa nak balik tunggu bus punya lah lama. pkul 7 pm baru sampai bus nya. sekali naik peh ! tak mcm sadin plak an. berhimpit himpit dgn orang lain. mat hendon melambak lambak kat dlm tu. . wah lama gak nak tunggu smpai ada seat yg kosong. bila ada yg kosong baru kitorang bagi cik ani duduk. sebab da lama cik ani berdiri. lagipun blakang beliau ada mat hindon. risau pulak tgk mat hindon tu. - . -'  

At last , sampai gak taman chembung utama (rumah fara). huh lege gila dapat turun ! sampai rumah tu semua kebulur sampai 1 periuk lauk gulai ayam cik ani licin habis!  dah nabilah pulak tak dapat nak makan. cik ani goreng kentang baru lah die makan . tido pukul bape tah sebab tgk cite karoot komedia ngan cite fragile (lelaki psiko) kat astro.fadz cakap kat ibu fara nak balik khamis sebab dia ada tuisyen , lagi pun fara ada kata jumaat , ibu fara nak g kenduri kawin. tapi tak jadi pulak,ibu fara gi kenduri tu hari sabtu. ibu fara suh fadz tepon mak die (cik izah) bagitau nak balik jumaat.  fadz call , bagitau tapi mak die tak kasi sebab tade sape nak teman mak die malam nati. sebab jiran die tade nak teman mak fadz mlam khamis nati. so nak tanak balik lah hari khamis. aq okay jek. tade hal. family aq pun tade plan nak gi mana mana . so aq ikut kputusan fadz je lah.

Khamis pagi tu kitorang siap siap mandi breakfast then gi umah atuk fara sebab nak jenguk sekejap. ibu fara yg bawak.pastu kitorang gi beli tiket bus kat rembau tapi utk ke segamat tade pulak. kalau nak kene beli kat seremban, kata orang tu. dah kene gi seremban pulak. tapi kitorang gerak ke seremban kol 2.30pm. sbb bus ingtkan gerak pkul 3pm. ibu fara terpaksa bawak kwn huda(adik fara) sebagai guider sebab ibu fara tak tau jln seremban. sampai aje , parking kete kat bawah then beli tiket pkul 3.30 pm baru nak gerak. lama tul tunggu. bila dah naik bus . . .  hah ni aq hangin ni. aq bukan tak ikhlas tapi aq rasa tertipu. memula ada org cam pakistan bagi pelekat nama Allah , Muhammad & ayat khursi.okay lah aq ngan fadz amik.  then dari blakang ada sorang lg pakistan hulur tgn. aq ingt mintak derma, so aq bg la rm5. fadz pun bagi la cm rm3. pastu pakistan tu kata ,'' 5 .."  eh2 die ni. dah kenape. mintak derma main pakse pakse pulak ai. fadz pun bg je rm5, then die bg plekat yg sama cm tadi dapat. aq kata dah dpt, tapi die kata hadiah. kitorang amik baru die blah. panas je kepala aq pas  pakistan tu bla. rasa tertipu bhai. fadz kata tapew lah. ikhlas kan jek. masa nak kua simpang tu , boleh pulak saing ngan kete ibu fara.! haha aq buat lah flying kiss kat ibu fara, tapi tak bls pulak. :'( rupa nya huda tunjuk kete kene saman. sebab parking kat bawah. ptutnya kne parking kat atas. ayah aq kata nak parking bawah boleh tapi kene driver kene tunggu kat kete . nanti kata lah ' sy sekejap je ni ' so nanti org yg bg saman tu blah la. ayah aq hangin je bila aq cite pasal pakistan tu. aq pulak kene marah sbb tak hati hati. menyampah kan bila nak ngadu tapi kene marah pulak. kitorang sampai pkul 6 lebih. ingat nak naik bus sampai simpang kmelah. tapi bus yoe how tade plak bila dah pkul 6pm. plus hujan lebat kat segamat. ayah aq lah jemput aq kat terminal. fadz pun saing aq. ayah aq hantar. sampai rumah aq . . . peh aq rasa mcm nak tutup mata sampai bilik aq baru bukak mata. BERSEPAH GILA RUMAH ! aq ckp taley jadik ni. aq suh kina kemas rumah. aq penat asik kemas , org lain kembor balik. kemas kembor kemas kembor. patah pinggang aq nak hari hari  kemas. aq suh kina je yang kemas. blajar dari skg.nati dah besar skit snang nak wat kje. sebab tu aq dapat wt blog siang siang ni. kalau tak aq ngah kemas umah waktu waktu cm skg ni. tapi jap ag ni kina ngan mak aq nak gi umahtok cempelak. peh ... aq hangin ajew. memang nak suh aq gak yg kmas nih. nasib baik baju bertimbun2 tu mak dah basuh. pinggan kina dah basuh. tinggal yg ringan2 je nak wt. overall cuti sem aq buat 1st time ni memg boring skit. gi umah fara pun dapat jln sehari je. tapi aq bersyukur sebab dpat gak jln2 dripada tak dpat kan. hah! cuma aq tak saba nak naik blaja semula je ni. boring duk umah. kay lah . nak check stiap sudut umah jap. -.-''  cekidautt. Assalamualaikum . 






sempat snap kejap kat mini taman rumah fara ni before balik segamat.

No comments:

Post a Comment