Wednesday, 16 May 2012

how to forget your ex girlfriend / boyfriend


Assalamualaikum waramatullah hiwabarokatuh 

hehe baru lepas putus cinta ? haha padan muka korang ! orang lain bercinta korang pun sibuk nak bercinta jugak. aq ada tips utk korang korang dan. .  korang yang baru putus cinta dan susah gila nak lupakan ex korang tuh. hihik sebenarnya ni bukan idea aq tapi aq petik dari majalah kartun UJANG . kay here we go :


  


* kalau ex korang penah bagi something , buang terus barang barang yang dia bagi tu. nak nampak lagi ganas bakar terus tapi kalau dia ada bagi korang rumah dan korang pulak duduk rumah tu , better korang pikir masak masak sebelum bertindak.


* buang jugak nombor tepon dan gambar . kalau dah buang pun korang masih takleh lupa jugak , cuba korang hentak kepala korang kat dinding , insyaAllah terus lupa ingatan.







* bayangkan muka ex korang tu sama dengan muka musuh musuh ketat korang dari zaman kanak kanak sampai lah skg. nak lagi best bayangkan dengan muka orang yang pernah berhutang tapi tak bayar . nescaya korang nyampah nak tgk.


* jangan sesekali tengok cerita cinta dan dengar lagu yang ada unsur rindu , sayang dalam lirik lagu tu. tapi tgk cerita pasal kematian dan dengar lagu lagu nasyid , tak pun ceramah agama . .  ada gak pekdah nye. haa.


* ingat yang buruk buruk pasal perangai ex korang . kalau muka korang buruk lagi bagus , pegi tgk muka korg kat cermin , mesti korang tak sanggup nak ingat lagi.


* untuk laki laki pakai cantik cantik lepas tu lepak dekat bus stop yang ramai minah kilang . cuba lah mengorat .yang pompuan pulak pegi balik kampung jaga diri tu . . .  tunggu orang masuk minang. :D 


No comments:

Post a Comment