Wednesday, 16 May 2012

Cara - cara cover malu depan orang ramai :o


Assalamualaikum waramatullah hiwabarokatuh 

hai . tadi aq online FB , tiba tiba je aq terbaca 1 page (lawak spontan) dia post . sumpah lawak + malu. aq tak tau la dia copy atau pun memang lahir dari kepala hotak admin page tu sendiri. ni dia :



- kalau tersepak batu : jangan terus bangun , sebalik nya anda baring dan terus berguling guling hingga jauh dari perhatian ramai ... lepas tu baru bangun bila tade orang nampak.


- kalau jatuh basikal : cepat cepat naik beskal anda semula dan jatuh lah lagi sehingga berkali kali supaya orang ingat anda saje saje buat lawak .


- kalau terjatuh tangga : terus bersilat seolah olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.


- kalau terjatuh dalam longkang : pungut lah sampah yang ada sambil marah marah dengan suara yang kuat , pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan .


- kalau jatuh ketika nak naik bas : jerit kuat kuat " oi ! apa tolak tolak ni ?! " walaupun tiada orang di blakang anda.


- kalau terjatuh depan bus stop : terus buat buat pengsan sehingga ada orang membantu anda . kalau tade , baring terus sampai malam dan tade orang lagi kat bus stop tu . .  haaa . .  ni ler masa yang sesuai untuk bangun semula . 

- kalau jatuh tergelincir kat lantai licin : tariklah kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda ) untuk jatuh bersama sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu . 

haha. aq paling tak leh blah yang jatuh kat tangga tu. sape je akan terfikir nak buat mcm tu? muka tembok je akan buat mcm tu. hahaha . aq suka sape yang tulis bende alah mengarut ni.  :D

Assalamualaikum 




No comments:

Post a Comment