Tuesday, 24 April 2012

my favourite food !


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh

hai hari ni aq nak cite sikit pasal makanan kegemaran aq. *uish sikit lagi nak keluar air liur - -'   

first of all of course la  : TOM YAM
*bling ~ ~


tapi aq cuma gila kat tom yam yang mak aq buat aje. aq takkan toleh makanan lain kalau dah ada tom yam mak aq. i'm totally tak suka sayur ( kalau ada orang paksa aq makan sayur aq akan muntah semula ) tapi sayur dalam tom yam aq settle kan semua. pelik ? heheh aq tau tu. bahan2 dia senang aja nak cari dan cara nak buat pun senang dan cepat tapi aq belum belajar lagi camne nak buat. buat masa ni cuma mak aq je yang buatkan utk aq. aq belum pandai ag. eheh. tomyam ni sesuai untuk orang yang sedang berdiet tau  ! 

second : TAPAI PULUT 
bling bling ~ ~ 


wahhh. . ni lagi aq tak boleh tgk aje. aq akan terus makan ! nak nak lagi kalau sejuk2 ( baru keluarkan dari peti sejuk ) . peh ! manis dia. lemak dia. lembut dia. wah memang complete lah! aq makan byk2 pun tarak hal lah. janji sejuk2. . biasa nya kalau aq pergi pasar , aq akan cari tapai ni dulu. kalau ada tapai ubi je aq takkan beli. sebab aq tak berapa minat sgt yg tu. tapi kalau tapai pulut . . . beli banyak pun tak apa! HAHA  * but watch out orang kata kalau makan byk , boleh jadi ting tong ( mabuk ). tapi sampai skg aq belum pernah alami lagi even sekali makan , 4 ke 5 bungkus . haha.

third : CAKES 
*ting ting ting ~ ~


hehe kalau cake , tgk mood aq. kalau dah dtg gila nak makan cake , aq akan beli walaupun takde besday sape sape. hehe. aq bukan boleh jumpe makanan yg comel comel nih ! nak2 lagi krim kek yang tebal , lembut plus sweet tu!  aq nak belajar tapi tade sape nak ajar aq. semua bz ngan kerja masing masing . sedih !  :'(

fourth : CUPCAKES
tadaaaa  ~ ~


eeeee... aq geram betul tau tak tgk cupcake comel2 camni . rasa nak taruk kat frame aje tau ! cupcake ni biasanya aq akan makan slow2 sebab takut cepat habis. aq nak rasa nikmat dia punya manis, lembut , ada crunchy2 sikit . peh. tertelan air liur aq !

last but not least : TOBLERONE 
tooodheeaaaaa ~ ~ ~



hehe . kalau classmates aq baca ni mesti diorang marah sebab aq cakap kat diorang aq benci coklat . yes . memang dulu aq benci sgt sgt sgt  kat coklat sebab . .  hehe boleh terselit2 kat gigi aq. aq tak suke macam tu. lagi 1 coklat ni pekat . bila sampai kat tekak aq mesti nak kene minum air masak supaya dia larut . dulu pun aq fikir makan coklat ni akan membuat kita muak dan GEMUK . tapi lepas mak aq balik dari holiday kat pulau langkawi , beliau beli selori toblerone . aq kata sapa nak habiskan semua ni makkk!!mak nak bukak coklat kilang ke?  mak aq relax aje kata , mak la. . ko tak payah la risau , tima. oleh kerana aq duduk rumah tade buat apa apa , mak pun asyik takde kat rumah je. ( makanan tade sebab aq malas masak ) aq pun cuba cuba lah makan toblerone mak aq tu. makan punya makan tgk dah nak habis ! sedap rupa nya ! tapi toblerone tu bukan chocolate tapi koko. okay good news guys  ! sekarang aq dah tak fobia ngan coklat lagi :D 

hehe. tapi papehal pun bukan hari hari aq makan semua ni. gila kau nak makan hari hari. mau tak diabetes aq ! - -' 
aq nak cuba buat semua ni tapi tade sape nak sokong aq atau nak bantu aq buat ni semua . sedih  T ^ T  so nak tak nak aq beli je lah. lagi senang. sebenar nya aq ni semua jenis makanan boleh telan tapi tengok cara penyediaan dia lah. kalau makanan tu penuh dgn sayur memang mknn tu lah yg 1st sekali aq tolak. haha. nak buat mcm mana . sayur tu pahit. tekak aq tak ley terima. kalau mkn kat luar aq orang yg last sekali habis sebab aq kena asing kan sayur dari makanan aq. that's all for today . cekidauttt. . 

Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment