Friday, 16 March 2012

Release tension in student's ways

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh 


How's your day guys ? harap semua baik baik belaka. entry this time aq nak bagi korang cara2 untuk melepaskan tension korang . haaa.. korang suke kan? ni dia :


- guling2 atas katil sampai tetido keluar air liur . *maknanya korang betul2 penat/stress


- kacau kawan study (muahaha . ni paling aq suka. ) tukar atau sorok kan kasut member korang pastu buat muka tak tau. 


- menyanyi kuat2 . buat mcm korang tengah perform lagu rock/kegemaran korang kat atas stage depan peminat2 korang. bila orang lain tengok korang, korang cepat2 senyap, tunduk buat2 baca tengah baca buku. 


- tengok movie.*dalam bilik suda laa.


- bagi yg suka melukis , cuba lukis gambar member korang ( ikut imaginasi ) , snap, upload n tag dekat member yg korang lukis 'wajah' dia tu. tengok reaksi dia apa. kalau dia komen " ko nak mati ke lepas ni . ." maksud nya tahniah misi korang dah berjaya.


- bukak lagu poco2 , menari dekat tengah2 bilik.kalau ada yang ternampak, ajak dia join sekali.*walaupun tak kenal.  


- pandang member korang  lama2 mcm nak telan dia smpai dia rasa "ko pehal ni?"  , korang bangun terus tampar pipi dia. pastu cakap dgn selamber " ada nyamuk la tadi . . " 


- sebar kan risalah pasal member korang hilang . letak gambar member korang yang dikatakan 'hilang' tu sekali. 


- JANGAN sesekali korang beli makanan banyak2 semata- mata utk hilang kan stress . kerana itu akan buat korang lebih tekanan sebab duit habis + berat badan naik.


Last but not least , KETAWA . ketawa adalah ubat yang mujarab untuk menghilang kan stress. dengan cara yang aq dah senaraikan ni mungkin korang akan gelak sorang2 lepas tengok muka member korang bengang .( jangan lupa minta maaf dekat kawan yg korang dah kenakan tu. kalau malu, tunggu raya . XD ) tapi jangan ketawa  berlebihan , takut nanti nangis pula. kay aq nak sambung study . wish me luck . daaa ~ cekidaut 



No comments:

Post a Comment