Friday, 2 March 2012

Tension+happy week

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh . . :)

            hey guys . pagi jumaat korang ! sihat? harap korang semua sihat2 hendaknya. aicewwah.  firstly aq nak ucap selamat bercuti pada student2 yang balik cuti studyweek . *tak payah nak bercuti sangat lah ye sebab final is around of de corner je lagi kay. uhuu aq pun gabra sebenar nya da nak final ni. even baru part 1 tapi subjek dia memening kan jugak. aq bukan jenis membaca . aq suka mengira . btw aq nak bagitau ni.. roomate aq dah balik . yey ! dia tinggal kan aq sorang2 kat sini . -.-' takpe2. kejap lagi ayah den jomput. ekau jangan nak suko sangat aih. ni aq bangun2 je tengok semua da siap2 nak keluar. hunny kejut ," tima tima, aq balik dulu tau " hmm okay2. kak mira pulak , aq tanya "kak mira nak g mana da siap2 ni? " jawapan , " kak mira ada kelas , tapi terus balik lepas habis kelas . " okay.  turn qirin ,aq tanya " nk g mana? "  qirin jawab " nak keluar jap " peh aq da mls nak tanya lagi . *sebab memang roomate aq ada 3 orang je. hahaha . boring nih duduk sorang2 . bangun2 je , lepas soal siasat semua roomate nak pegi mana , aq terus online. dan terfikir da lama tak update blog . so thats why aq berblogging pepagi buta ni. untung lah semua tinggal kan aq                        T ^ T

Korang2 . aq ada banyak cerita nak kasi tau kat korang sebenar nya ! eheh over exited pulek. last two weeks aritu jadual aq sangat2 pack . even this week pun aq bakal2 bz sebab nak final dah kan. err senang kata dlm bulan feb n march ni lah student2 uitm ni bz .sebelum memori aq lupus ditiup dek angin sepoi sepoi bahasa ,  first sekali aq nak cite pasal aq g kem aritu , kem kesatria negara . aq ingat dah masuk uitm takde da co . aish ada pulaaaakkk. takpa lah . kita sbg student kene balance dua dua akademik dan kokurikulum. cewah. kay2 back to da topic. aq ngn half of my classmate kompeni Alpha .  ( time plkn pun aq alpha gak  -.-' ) kompeni kitorang last sekali pegi camping. ( 17 Feb until 19 Feb )  sebab ada banyak hal2 yang perlu diuruskan pihak atasan mybe. lokasi ? tak jauh pun . Tebing Tinggi je. 15 minit dah sampai. tentang kem tu totally semua aq suka sgt2 except toilet die. tandas ada 2 jek? da lah ramai lagi budak yg nak guna. terpaksa beratur panjang. haii aq memg lemah betul  bab kene beratur panjang lama2 . nak2 lagi kalau masa tu kene kejar masa. heyy tension. tp yg lain2 tu semua best. penat tak payah tanya . mana ada kem yang tak membuat kan ahli2 dia penat kan? kalau tak penat, bukan kem nama nya tu. untung nya g kem tu kan dapat pegi ngn classmate aq (investment part 1)  ramai2 & kenal ngan dak2 jurusan lain . aq rasa kalau aq tak pergi kem tu mybe smpai habis sem aq takkan kenal & bertegur ngn dak2 alpha yg jurusan lain (banking) . so , terima kasih ALPHA !!  even group aq dapat 2nd last masa at kem uh -.-'  tp aq tak rasa sedih sebab rasa penat & happy tu melebihi rasa sedih. aq paling suka masa kayak ,nite walk dan explorace . seronok gila . malang nya flying fox tak dapat nak dijalan kan sebab ada masalah2 teknikal (kata abah-encik rawi ) . tp aq bersyukur sebab yg lain tu dapat buat dgn sempurna. tagline yg aq paling tak boleh lupa masa kat kem tu ,  " pegi lah pedu" haha sumpah lawak . dak laki banking punya tagline. aq hangin je tgk die ckp mcm tu sambil wat muka. tapi klaka . aq tak boleh tahan gelak mcm setan bila dia wt mcm tu. dalam byk2 kem aq pernah pegi, kem ni la paling banyak aq gelak.

Kay seronok dah lepas. ni masa untuk cerita tentang sad story pulak. nangis siap2 dulu . huu .. T ^ T   19.2 (ahad) kitorang balik kem petang tu awal sikit (2pm) sebab  ada student yg nak hantar maklumat2 untuk ptptn . pt aq? aq da lama da settle benda tu. aq punya 1st intake. so aq tayah la nak risau2. eheh. tapi bila smpai aje uitm , orang pt tu semua dah balik sebab diorang ingat dah takda lagi student yg nak hantar. kitorang cuma terlambat sikit je. kesian budak2 yg nak hantar pt tu. sedih je muka diorang patah balik ke bilik masing2 . so nak tak nak diorang kene hantar kat Hal Ehwal Pelajar(HEP) . tapi dapat duit nya lambat sikit lah. takpa. jangan sedih . nanti korang dah dapat duit nya , dapat double dari aq . sebab dapat lambat. kay aq sampai je uitm terus balik bilik . then borak sikit ngn qirin (roomate) . basuh baju2 kotor masa kat kem . mandi bersih2 kan badan . sidai baju . duduk kejap termenung kat meja belajar aq. tengok sticky note yg aq tampal kat dinding . " Test 2 ACC 106 , DST ,ahad , 19 . 2 . 2012 , 8 - 10 pm ." aq tgk pulak hp cabok aq , tertera " sunday 19Feb2012  5.50 pm " aq termenung semula kat meja belajar aq semula -__- lepas 20 minit termenung , bukak buku account . banyak lagi yg aq tak faham ni . aq tenung buku tu lama2. *sikit lagi keluar air liur. secara tiba2 pipi aq basah . mata berair. dada aq sakit gile. time tu roomate tengah tidur . tanak kasi diorang dgr aq g toilet . aq rasa la kalau time tu malam , semua dak2 pompuan yg masuk toilet mencicit lari keluar semula bila dgr sayup2 suara aq at dlm toilet uh. okay lepas 30 minit duk dlm toilet ,aq masuk bilik cari hp , aq msg kawan aq. masa tu aq tetiba teringat at dia. tak tau la nape. aq luah kat dia. lepas dgr kata2 nasihat dari dia , lagi menderu air mata keluar. sumpah tak tahan. * nasib baik roomate tidur lagi . aq rasa aq tak confident sebab baca dlm keadaan penat memg tak lah nak masuk otak.  papehal aq redha je pegi test mlm tuh.

(Masa dalam dewan) Tik tok tik tok . masa berjalan . ada 2 soalan .da pukul 9.20pm aq tak siap lagi soalan 1st. tetiba lecture yg jaga dewan tu cakap " Anda ada 10 minit lagi untuk siapkan jawapan anda "  WOIT ! dgn pantas aq tgk jam . dah pukul 9. 20 pm. agak test ni just 1 hour 30 min je? peh punya la aq pk pkul 10 baru hbis . menggelabah aq siap kan soalan 2. 10 minit masa tu pada aq 10saat aje. lepas aje aq hantar paper n keluar dari dewan , aq rasa lega betul sbb 1 test da lepas. sebenar nya ada banyak lagi test n kuiz pastu . smpai stay nite ngn kawan . tapi dia pegi melantak membuta. -.-'  haih lantak kau lah. aq da kejut tanak bangun. esok nya kuiz acc  menggelabah menyesal tak stay nite skali. tapi bila dapat quiz acc mark , die lulus (60 lebih%)  aq fail (13%) . -.-' ape cer ni. hadui . hah !! 2 hari yg lepas (rabu 29.2.2012) aq da dapat dah paper Test 2 ACC 106 . wohooo.. aq dapat 90 %!! wah happy gila aq. aq expect aq fail sbb aq fikir tak cukup masa nak wt soalan2 . syukur alhamdulillah . oleh kerana aq dpt highest mark dlm kelas , Miss Ida bagi coklat cadburry yg saiz besar. even aq tak mkn coklat tu (bg kat classmates) , aq rasa bersyukur sangat2 sebab aq dpat bukti kan yg aq boleh buat paper tu walaupun penat tak hilang lagi masa tu. :)

Disebab kan rabu tu last class aq ngn miss ida , aq bawa camera .nak amik gambar sama2.  tak jangka pun aq nk dapat test 2 masa tu. dandan lah kan. eheh! nah bagi korang tgk yea :


bulan 3 ni nanti miss ida kawin . SELAMAT PENGANTIN BARU MISS IDA ! pasni kene tukar title jadi MADAM . :D



dalam kelas mat *sementara tunggu madam datang 


classmate aq yg sengal , selalu wat aq pening kepala & xkering gusi bila tgk dia wt lawak spontan dia. 
*even dia bkn tengah wt lawak pun.  # zati nerbez



Miss Muharratul . Lecture MGT 162 . salah seorang lecture aq yg tak pandai marah. lembut aje. 


bergambar sakan sebab last class XD 


aq suka gambar ni ! :D 


hmm .. aq rasa sampai sini je kot utk kali ni aq nak bagitau korang2 semua pasal aq ngn kawan2 aq. wah kalau lah blog ni boleh hantar sebagai karangan bm spm, aq rasa aq da boleh dapat A++.  haha. k tata guys . :D




Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment