Saturday, 4 February 2012

Maulidurrasul & BBQ

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh . .  :]

Hai guys ! how was your days.? harap berjalan dengan baik. InsyaAllah . cuti 5 hari ni aq rasa mcm tak cuti actually. tak CUKUP holiday! bila lah nak cuti sem. T^T assignment melambak . bila ngadap netbook comel aq ni semangat je muka. tak makan pun tak pe ! :D  tapi bila ngadap kerja yang lecturer bagi ...


mula la muka ni nak pandang dinding lah , tingkap lah , langsir lah , *focus at benda lain. last2 membuta . -.-'

okay first of all aq nak ucap kan SALAM MAULIDURRASUL to all muslims ^^  . kalau nak dihuraikan 1 per 1 memang tak cukup ruang blog ni nak taip pengorbanan Baginda (Nabi Muhammad s.a.w ) . tapi apa yang pentingnya aq sangat mengagumi Baginda . dari segi ketaatan  & kepatuhan baginda kpd Allah , cara baginda melindungi family2 baginda , kepintaran dlm menyelesaikan segala masalah, cara hidup baginda , senang kata segalanya lah tentang baginda . :D  bila dengar cikgu , ustazah , lecturer cerita tentang kisah baginda , terdetik pulak at hati aq nak menemui baginda *kekasih Allah. :)   
Dan kita sepatutnya mengikuti langkah2 baginda dlm meniti ranjau hidup kita yang sememang nya tak pernah lepas dari liku liku yang terkadang menghilang kan tahap kesabaran kita. eh apa aq merepek niy. haha . korang pening ea? aq pun pening. tapi aq harap korang dapat faham sikit2 tentang apa yg aq cuba nak sampai kan ni ya .

Malam tadi family aq buat BBQ . . jangan jeles ~ hoho . memang kecoh ! sebab combine dengan jiran2 semua . modal sharing2 . tapi aq memang tak tolong ah. oh ada ada ! aq tolong makan XD  and jadi camera girl . event ni dibuat sebenar nya untuk menyambut anak anak semua balik masa cuti ni. jai kata .(mak aq ). meh sini aq tunjuk sikit suasana mlm td yer : : 


satay ayam + daging  + ikan caru + ikan pari + ayam 


qoyein , iza , mak ina (mak sedara iza) & along menjamu juadah BBQ * berapa jam tah diorang duduk situ tak gerak gerak . haha . 



ayahanda ku ~ *mood beliau sangat baik malam tadi. hoho ..
# satay paling cepat licin malam tadi -.-' 


ni baru half , belum full lagi . semua family ada . :D


uisshh lecur aq tgk ni semua . nasib baik boleh cover air liur ni  " bila la boleh makan ni ? " -.-
hahah ! 


angah & abang Cham (abg ipar ) #penat aq suruh dia peace . 


i love satay <3


haha comel ken. reza nama dia ( beja ) . aq tak tau lah budak ni ketawa paksa ke hape tapi yang pasti nya si baju merah ni bukan ibu dia . =.='





tengok ! tak cukup kipas . DULANG diguna utk hidup kan api . XD



huhu aq suka aq suka ! blueberry cake  . kek ni pun ada gak malam tadi untuk menambah keceriaan di muka budak2 kecik .*orang tua pun boleh ceria bila tengok kek ni. -.-  ops ! bukan aq yg beli tapi kawan yg bagi . budak ni : : 


haha . icam . my bff . dia tak dapat join mlm tadi sebab . . aq terlupa nak bagitau dia . hahaha sory geng . next time awk la orang 1st sy bgtau . hoho. thnks for de cake kawan :) 


si pok (baju hitam ) ni pun join utk memeriahkan event malam tadi. haha . pukul 10 lebih baru balik rumah .(palong ) . 12 malam baru sampai rumah dia. aq da membuta da masa tu -.-'  tp alhamdulilah dia ngn member dia  sampai dgn selamat kat rumah dia . 


Aq tak ingat habis pukul berapa . mybe pukul 12 lebih kot.  wilawei assignment aq melambak seh . hadui cuti da tinggal bape hari je lagi. :'(  kan best kalau cuti lama , then dapat pergi santai with my family tepi pantai mcm ni . .


serunut weeiiii ~ ~ ~  ^ o ^



haihh kan best kalau ada orang yang boleh bawa aq ke situ . -.-'
kay lah aq rasa mybe sampai sini je kot apa yang ingin aq kongsi kan dengan korang . oh lupa nak bgtau . bagi orang islam , kita tidak boleh guna perkataan 'bye' sebab maksud nya 'celaka lah kamu ' . so , renung2 kan lah ya. take care guys . c ya .

" If you wanna do something , you'll find many ways , if you don't , you'll give a thousand of excuses " 
# i love this quote . :)

Assalamualaikum   :)




SMART SHOES !! :D

No comments:

Post a Comment